Här presenterar jag mina hästar som jag tidigare ägt!

Rubrik
f 1988
Romeo - Modesto

Rubrik var min första egna häst som jag köpte februari -92. Han var då 3,5 år och grundriden. Jag kallade honom för "Rubbe". Han var en mycket go och glad häst, men kunde bli tjurskallig som en ponny när det kom till hoppningen! Vi tävlade både hoppning och dressyr på lättare nivå innan jag efter tre år valde att sälja honom eftersom han inte räckte till på tävlingsbanorna. Jag vet att han såldes vidare igen efter ytterligare något år, då till Umeå ryttargymnasium. Vad som hänt med honom efter det vet jag tyvärr inte.

Pierrot
f 1990 - 1998
Lambert - Stove Friend

"Pirre" blev min nästa häst som jag köpte sommaren -95. Han var 5 år när jag köpte honom och även han var bara grundriden. Han var en mycket speciell häst att rida och kunde bli väldigt stressad. I övrigt var han lugn och snäll som en hund. Vi kämpade på i dryga tre års tid och lyckades tävla lättare klasser i både dressyr, hoppning och även fälttävlan. Det sistnämnda var hans favoritgren och han bara älskade att gå i terrängen. Dessvärre upptäckte vi att hans problem i hoppningen och dressyren berodde på sammanväxta kotor på flera ställen i ryggraden. Han blev utdömd bara åtta år gammal. Saknar denna häst otroligt mycket!

Efter att jag fick ta bort honom tänkte jag inte köpa någon ny häst. Jag red istället andras unghästar.......

Opus F
f 1994 - 2002
Beach Boy - Partisan

.... men så lång tid tog det inte, för redan våren -99 köpte jag då Opus. Han är nog den enda häst jag ägt som hade kunnat gå riktigt långt. Kapaciteten hade han. Dessvärre började jag plugga och pengarna räckte inte riktigt till all träning och tävling som jag ville pyssla med. Vi tävlade i alla fall lite hoppning, dressyr och fälttävlan på lättare nivå. Fälttävlan var dock inte riktigt Opus grej utan vi satsade sen mer på dressyren. Tyvärr hade vi problem med hälta under större delen av tiden och efter mycket utredande visade det sig vara strålbenshälta som veterinärerna konstaterade obotlig. Så efter Opus bortgång hösten -02, ja då gav jag upp min hästkarriär!