Kort om mig

Jag heter Jenny Blomqvist och är född -73. Jag är uppväxt i ett litet samhälle som heter Örbyhus och ligger cirka fem mil norr om Uppsala. Jag har två äldre systrar och genom dem har jag hela tio syskonbarn(!). Själv bor jag nu i Uppsala, singel igen, och numera bara med en hund, Kvick. Min andra hund Pike har jag lämnat ut på foder då jag inte hann med honom i den utsträckning jag skulle önska och efter att han varit utlånad några månader kom han och Kvick inte längre överens så det är inte aktuellt att försöka ha honom boendes hemma. Han har det bättre hos Tove och Christoffer som han nu bor med.

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur, dessvärre är min mamma pälsdjurs-allergiker så vi hade inte några djur hemma under min uppväxt. Jag tillbringade därför min tid i stallet med hästarna istället. Eftersom jag inte fick ha hund hemma när jag var liten lånade jag grannarnas hundar så ofta det gick.

Hästintresset ligger för närvarande vilandes (sen -02) och jag fick upp intresset för att träna och tävla med hund istället.

Min hundhistorik!

1998 köpte jag min första egna hund. Det blev en beauceron vid namn Leo. Han lever dessvärre inte idag men du kan läsa mer om honom på hans sida. Efter Leo fick jag ta hand om Mauri, en mycket trevlig beauceron som hjälpte mig mycket efter de problem jag fick med Leo. Mauri gav mig lite självförtroende tillbaka. Mauri var drygt 4 år när han kom till mig och efter nästan två år med honom bestämde jag mig för att skaffa en till beauceron. Det blev en avkomma efter Mauri, nämligen Pike. I drygt fyra år hade jag dessa båda underbara hundar, ända fram till augusti -06 då jag tyvärr fick ta bort Mauri. Så då blev det bara Pike och jag kvar.

Då jag såg mest fördelar i att ha två hundar så ville jag naturligtvis skaffa mig en till. Planerna på att skaffa en schäfer hade funnits väldigt länge och när jag bara hade Pike kvar var det ju ännu mer aktuellt. Jag hade under en lång period, redan medan Mauri levde, haft kontakt med kennel Rapport's och jag hoppades ju på att få köpa min schäfervalp av dom. Efter lång väntan så blev det äntligen min tur och i april -07 hämtade jag hem Kvick. Då hade jag återigen två hundar. Nu skulle det dock visa sig att det är inte lika lätt att ha två aktiva hundar, bo i lägenhet, jobba heltid, pendla till jobbet och dessutom vara själv. Så när Kvick var 2,5 år insåg jag att jag hinner inte med två hundar. Därför blev Pike utlämnad på foder.

Många undrar om jag nu överger rasen beauceron, men det gör jag inte, jag har ju fortfarande Pike kvar!! Om Pike sedan får några avkommor framöver så vill jag att på något sett få behålla en avkomma, för jag gillar hans mentalitet. Annars blir det nog ingen beauceron på ett tag framöver.

Intresset för att träna och tävla hund har nog funnits lite från början, men det är egentligen inte förrän med Pike som jag verkligen försökt ta mig ut på tävlingsbanorna. Med Pike har jag tävlat upp till och med högre spår samt lite lydnad, vi har även tränat en del sök och lite rapport. När jag nu även tränar med Kvick så fick Pike gå i pension från tävlandet och han har det som sagt bättre hos sina fodervärdar som till och med var lite sugna på att kanske börja träna lite spår med honom igen.

Jag har lärt mig massor av att träna och tävla med Pike och känner att jag nu lär mig ännu mer genom att träna Kvick. Med Kvick hoppas jag komma ytterligare lite längre än med Pike. Kvick har lite bättre förutsättningar då han har mer kamplust och arbetsvilja. Så vi jobbar på så gott vi kan.

Nåväl, på denna sida kan du framförallt läsa mer om mina hundar, deras meriter och vad vi gör tillsammans. Jag försöker uppdatera med jämna mellanrum för att hålla sidan lite levande!


Tillbaka >>