Väsby BK 14/10-06
Domare: Gunnel Antehed

Jaha, då skulle vi ge oss på det här med lydnad igen! Jag var tyvärr inte alls motiverad men tänkte att det är ju bra träning för oss och då kör vi!! Det var många startande i klass II så vi var uppdelade i avd A och B. Vi skulle starta i B och där hade vi fått startnummer 7. Började med platsliggning som också var delad på två 1-6 och 7-12 (var två strukna), så vi låg i andra omgången. Inga problem med platsliggningen!

Sen fick han ligga i bilen en stund och när det började närma sig fick han sitta och titta på de andra tävlandena. Värmde ytterst sparsamt, bara lite kontakter och vändningar. Sen var det vår tur. In på planen gick han med kanonfin kontakt och vi gjorde halt för att få börja.... Då börjar han ju naturligtvis titta på domare och tävlingsledare istället så trots att jag försökte dra ut på starten så länge som möjligt så tappade vi mycket i starten. Första vänstervändningen blev därför hel kass, men sen började han komma igång och jag kände mig hyfsat nöjd med fria följet trots allt! Lite slarv i vändningar och så, men annars bra!

Sen är ju tyvärr både läggande och ställande under gång för sega även på träning så de vart ju inte heller bra på tävling naturligtvis utan ännu segare och därav poängen.... Så detta MÅSTE jag träna upp hastigheten på! Inkallning med ställande var hyfsat, bra fart, tyckte jag.... (men inte domaren!) sen bromsade han för sakta och fick för många steg! Också ett moment som jag slarvat med på träning, trots att det faktiskt börjar bli bätte! När vi hade gjort vårt ställande under gång började han få dragning utåt för att externbelöna.... (trots att jag inte tagit med varken väska eller några saker just för att förhindra detta) så när jag gick tillbaka vände han nästan helt om! SLARV!!

Sen kom vi till apporteringen, och det är väl det enda moment som jag beskyller honom för...... Detta KAN han, men nu var det visst en apport med betydligt mindre"klossar" på sidorna än vad vi brukar träna med. Så då är det tydligen helt ok att ta på kanten, leka med den så man t o m tappar den! *suck* Han har gjort så här på en tävling förr då det var en apport med runda kulor på sidorna.... Så vi måste köpa nya apportbockar och träna med!

Fjärren var hyfsad förutom att jag behövde dk på första skiftet.... och detta har vi verkligen tränat på, just första skiftet, så jag trodde han skulle ta det, men inte då.... I övrigt var den väl ganska bra, själv skulle jag dock vilja ha bättre fart på skiftena!

Han avslutade däremot med ett kanonbra hopp! Så jag är trots slarv och missar nöjd med tävlingen eftersom han var pigg och glad, samt att jag inte heller var så nervös. Så vi behöver bara fortsätta att nöta på med själva tävlandet känns det som, för att få positiva minnesbilder, både han och jag! Så detta taggade faktiskt upp mig till att tävla snart igen....

Sen visade det sig att det var fler som hade fått problem och en del nollor på vissa moment. Så på prisutdelningen hamnade vi på en 3:e plats av 10 ekipagen, trots endast ett 2:a pris! Så vi får som sagt vara nöjda med dagen ändå!

Pikes poäng såg ut så här:

Moment Koff Betyg Poäng Anteckningar:
Platsliggning 4

10

40  
Fritt följ vid sidan 3 7 21 tappar pos, dk, bitvis bra kontakt
Platsläggande 1 6,5 6,5 Steg
Inkallande m ställande 3 6 18 tempo, många steg
Stående 2 6,5 13 många steg, krångligt avslut
Apportering 2 7 14 Slarvar, tappar apporten, lite tugg
Fjärrdirigering 2 8 16 Dk
Fritt hopp över hinder 2 9,5 19  
Helhetsintryck 1 8 8  
SUMMA 20   155,5 2:a pris (3:e plac av 10 st)<< Tillbaka